header photo

6 Mayıs 2010 Perşembe

bir an için angelina oldum ben anne!

"Kurdeşen dökmek" deyiminin ne demek olduğunu geçen gün bizzat üzerimde inceleyerek anladım. Çok pis bir şeymiş, onu söyleyeyim! Önce hafiften kaşınmaya başlıyosun, sonra kızarıklıklar belirmeye başlıyor vücudun muhtelif yerlerinde. "Noluyo lan, böcek filan mı soktu ki acaba?" diyosun. Sonra ellerin, ayakların, dudakların filan şişmeye başlıyor. Bir anda Angelina Jolie dudaklı bir erkek kızılderili gibi görünüyosun. Bu sırada kaşıntı o derece şiddetli hale geliyo ki, yerlere yatıp, halıya sürterek sırtını kaşımaya çalışıyosun. Kaşınmaktan derin yırtılıyor. Ayağa kalkmaya çalışıp, ödem yüzünden şişen ayaklarının üzerine basamayıp yere yığılıyosun. Sonra aniden, yutkunurken garip bir şey hissediyorsun. Ve işte o an acil servise gitmeye (nihayet) karar veriyosun. Tüm bunlar toplam 30 dakika içinde olup bitiyor.



Acile gider gitmez boğazına bakıyorlar ve acil kapısında o kadar bekleyen insan varken, sana öncelik veriyorlar. Bu sırada kapıdaki güvenlik görevlisi, sana acıyan bir ifadeyle bakıp "abi geçmiş olsun, hayırdır?" diyor. Sen durumun farkına varmamış halde, "bilmiyorum birader, balık yemiştim, zehirlendim galiba" diyosun.

"Abi yanında rakı içseydin bişey olmazdı!" diye (o an için) sana gereksiz gelen bir espri yapıyor, (güya) acillik hastaların bir an için yüzünü güldürüyor. (Sonra aklına gelince, elemanın esprili bi şahsiyet olduğunu düşünüp sen de gülüyorsun)

Acil servis doktoru, yüzüne bakınca olayı anlıyor, bir iki soru sorup hemen damar yolu açıyor. Kortizon içeren 7-8 tüp iğneyi serumun içine boca ediyor. Yaklaşık 1saat sonra kaşıntı ve şişlikler yok oluyor. Yalnız ilaçlar tansiyonunu düşürüyor ve sen bir an için neredeyse bayılıyorsun. Neyse ki, o da bi yarım saat içinde kayboluyor. Hastaneden çıktıktan sonra yanındakiler dudaklarınla dalga geçiyor, türlü türlü esprilere maruz kalıyorsun. Ha bir de, vücudundaki çeşitli morlukları görünce, "oha, amma kaşınımışım a.q.!" diyosun...

0 dedi bi başkası: